20.01.2022

“Estem treballant per tornar a tenir futbol base”

Entrevista a Toni Albacete, president de l’Atlètic Balenyà
Entrevista a Toni Albacete
Foto: Bernat Cedó | El 9 Nou
Entrevista publicada a El 9 Nou. Llegeix aquí l’original.

 

Des de quan és el president de l’Atlètic Balenyà?
Des de la temporada passada.

Com arriba al càrrec?
Josep Ferrer va deixar la presidència i m’hi vaig posar jo. La resta de membres de la junta som els mateixos que ja hi érem. Ferrer hi portava molts anys i va demanar un relleu. El que passa és que la temporada passada no vam jugar, ja que vam decidir no apuntar-nos a la Lliga quan es va saber que es reprenia la competició.

Quants socis té el club?
Al voltant de 300.

Què ha passat amb el futbol base?
Fa uns anys, nosaltres estàvem molt bé, teníem un bon futbol base, amb diversos equips, teníem totes les categories però no hi havia futbol 11. I ens van proposar ajuntar-nos amb altres pobles del costat, com ja s’havia fet, per exemple, al Ripollès o a la Vall del Ges. Es va comptar amb l’empresa MBP i ens vam ajuntar amb l’Aiguafreda i el Sant Martí de Centelles. També es va dir a altres pobles, però no s’hi van unir. I l’MBP es va fer càrrec del futbol base. Al principi era molt maco tot, però després no va anar gaire bé.

I ara s’han quedat sense base…
L’MBP va desaparèixer i es va crear un altre club que és l’Osona Sud, amb nens d’Aiguafreda, Sant Martí de Centelles i també de Balenyà, però és independent de nosaltres. Nosaltres no podem dependre d’ells.

Li agradaria recuperar aquest futbol base?
Sí, és clar. Aquest és l’objectiu. L’any passat vam firmar un conveni de col·laboració amb la Fundació UE Vic per intentar arrencar de mica en mica el futbol base. Ens agradaria tenir una escola de l’Atlètic Balenyà, amb un bon futbol base. Estem treballant per poder tornar a tenir futbol base al club. Tocant de peus a terra i començant des de baix, amb un Benjamí i anar pujant categories. Ara a la primavera farem una jornada de portes obertes, ja ho vam fer al setembre, perquè vinguin a provar i a jugar a futbol a Balenyà. De jugadors n’hi ha.

Veuria possible una fusió?
Sí, nosaltres estem oberts a tot. Ells no pensen igual que nosaltres, però ho respectem.

Ara mateix l’Atlètic Balenyà només té un equip i està a Quarta Catalana. Quin és l’objectiu?
L’objectiu, a principi de temporada, era estar entre els tres primers. Però estem en una mala ratxa. Venim d’on venim, ja que la temporada passada no vam competir. Aquesta la vam començar regular i després d’uns resultats dolents vam decidir destituir l’entrenador, perquè des de la junta pensem que l’objectiu és estar a dalt i tenim jugadors per ser-hi.

L’Atlètic Balenyà ja havia estat a Tercera, és la categoria que li pertoca?
És la categoria que volem tots. Jo com a jugador he viscut dos ascensos i una promoció i tots els que estem a la junta creiem que l’Atlètic Balenyà com a mínim ha d’estar a Tercera. Hi ha diversos jugadors que són de Balenyà, que també és el que volem, i pensem que hem d’estar a Tercera. Ara estem a Quarta i ja sabem que és una Lliga molt difícil, però lluitarem per pujar.

Sense haver competit la temporada passada, ha estat fàcil tornar a fer equip?
La veritat és que no. Tots els nanos ens han seguit. Al no jugar la mitja lliga la temporada passada, alguns van marxar a jugar a altres pobles de la comarca però amb el compromís que tornarien. I així ha estat. No hi ha hagut cap problema.

L’essència del club és que gran part siguin jugadors del poble?
Exacte. És la base i el futur del club. Ara en tenim una desena.

Organitzen altres activitats?
Fem la quina el 26 de desembre. El 2020 la vam haver de suspendre i aquest 2021, quan ja ho teníem tot a punt, i per culpa també de la pandèmia, sobretot per temes d’aforament, vam decidir posposar-la per d’aquí a uns mesos. He de dir que la quina és la principal font d’ingressos del club.

Estan satisfets amb les instal·lacions?
Les instal·lacions que tenim estan molt bé. El camp del Balenyà és perfecte de mida, està molt bé, tenim una de les millors graderies dels camps de la comarca, i potser sí que tocaria canviar la gespa…

Tot just acaba de començar, però el dia que plegui de president quin club li agradaria deixar?
Un Atlètic Balenyà a Tercera Categoria i sobretot amb gent del poble, compromesa i que se sentin identificats pel club. Des de la junta treballem molt pels jugadors, volem que estiguin contents i el que demanem és compromís, compromís i compromís.